Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Mästaren från Sankt Petersburg

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Hösten 1869 återvänder den ryske författaren Dostojevskij till Sankt Petersburg från sin landsflykt i Dresden. Han reser under falsk identitet och hans ärende är att hämta sin döde styvson Pavels efterlämnade tillhörigheter. Bland dessa finns en komprometterande lista över personer som utsetts till offer i den revolutionära terrorvåg som går över staden; en lista som nu kommit i händerna på tsarens polis.

Jagad av polisens spioner, lidande av en alltmer tilltagande sjukdom och tyngd av nattsvart sorg hamnar författaren i en svår position mellan staten och det pågående upproret. Mot sin vilja dras han in i den revolutionära rörelsens undre värld och tvingas konfronteras med de olycksbådande oklarheter som omger styvsonens död.
(Brombergs)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

Oktober 1869. En drozjki rullar sakta fram på en gata i Hötorgsdistriktet i Sankt Petersburg. Framför ett högt hyreshus håller kusken in hästen.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

221

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

254

Förlag

Språk

Översättare