Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den brutna kvinnan

Typ
noveller
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Monique är lyckligt gift sedan mer än tjugo år. Hennes båda döttrar är utflugna och hon lever ett bekvämt liv i centrala Paris och fyller sin tid med vänner, kulturella intressen och socialt engagemang. Men hennes liv kretsar också kring maken Maurice och kärleken till honom - samtidigt som han å sin sida söker sig bort från hemmet och Monique.

I Den brutna kvinnan berättar Simone de Beauvoir med knivskarp och obönhörlig moralitet om Moniques förtvivlade kamp mot svartsjukan, tröstlösheten och känslan av att vara ratad. Trots att hon lever ett extremt privilegierat liv med tillgång till den moderna världens hela utbud av komfort och kultur, är hon ändå ett offer genom den beroende­situation hon försatt sig i: "Jag redovisar bara sanningen om vad som händer kvinnor i vårt samhälle", sa Simone de Beauvoir själv om sin bok.
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Ämnesordskedjor
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
172
Språk
Ingår i samlingsverket
Utgivningstid
Sidantal
117
Språk
Översättare
Ingår i samlingsverket
Originalverk