Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Låt mig älska mer

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

"Summer Maple, Finlands genom tiderna största rockstjärna, har försvunnit under ett besök i Afrika. Enligt uppgifter som har läckt ut har sångerskan på senare tid lidit av en mycket påtaglig psykisk instabilitet."

Summer Maple heter egentligen Suvi Vaahtera. Som liten var hon ett känsligt och högt älskat barn. Som äldre blir hon mer hårdhudad, hon lämnar Helsingfors och gör sig ett namn som en av världens största rockartister. Kärleken som personerna där hemma vill ge henne tycks aldrig nå ända fram. Och en dag är hon borta.

I ljuset av hennes försvinnande minns hennes mor och hennes före detta pojkvän hur hon utvecklats till den världsvana musiker som håller dem bägge på avstånd. De båda alternerande berättarrösterna målar upp en bild av kärlek och besvikelse, och av en världsstjärna i vardande, från Helsingfors till Manhattans glittrande musikscen.

Låt mig älska mer är en känsligt skriven historia om en ung finsk kvinnas väg till berömmelse, men också om kärlek, om bitterljuv och vansinnig längtan och om rockmusik.
(Albert Bonniers Förlag)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

340

Språk

Utgivningstid

Sidantal

427

Språk

Översättare