Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

En natt

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

"Det här var en fin flicka, men jag visste inte rikgtigt varför och på vilket sätt. Jag föreslog en liten kvällspromenad. »Hur liten?» frågade hon. »Mycket liten, ni sitter och jag går runt omkring er», sa jag. Flickan såg road ut men skrattade inte. Så finkänslig var hon."
Så börjar historien om aspiranten, som föll ut genom fönstret när han skulle spana efter sin flicka.
Meris nya bok utspelas på ett militärsjukhus, och vad talar soldaterna där om? Kvinnor! Den svenska synden upplevs i ett ovanligt perspektiv i en stockholmslägenhet. En intensiv, omtumlande permission och historien om Toivonen, överstens chaufför med uppdrag att skaffa kvinnor (men »inte några slampor») fullbordad denna oemotståndliga bok. »En natt» är fylld av charm, ömhet, burleskeri och den benådade humor, som Meri förgyller vardagen med.
Läs boken! Ni kommer att trivas! Och ni kommer att förstå varför Meri är Finlands mest uppmärksammade författare utomlands just nu - översatt till fjorton språk.

(Baksidestext, Söderström 1968)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

148

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

158

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket