Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Colorado Avenue

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En man kommer vandrande uppför huvudgatan i Telluride, Colorado, USA. Dollar-Hanna betraktar honom från ett fönster. Hon är 22 år. Det är fyra år sedan hon kom till Colorado från Österbotten. Han som kommer gående är den vackraste mannen hon någonsin sett.Så småningom tar oss berättelsen tillbaka till Finland. Som en gobeläng vecklas det österbottniska skärgårdslandskapet ut. Mot slutet av romanen stiger Hannas son Otto fram - den legendariske Kanisterkungen.
Colorado Avenue belönades i Sverige med Lundequistska Bokhandelns stora litteraturpris och i Finland med Runebergspriset och Tack för boken -medaljen. Både Colorado Avenue och Lanthandlerskans son nominerades till Finlandiapriset. Böckerna har också skrivits om till pjäser som haft stor framgång på Wasa Teater. Filmen baserad på Colorado Avenue och Lanthandlerskans son har premiär år 2007.

(Söderströms)

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Dollar-Hanna hade ett särskilt förhållande till dynamit.
Lukten av sprängd dynamit var för henne oupplösligen förknippad med kärlek och sorg.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

383

Språk