Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Döbelns gränd

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Baksidestext:

Döbelns gränd är en modern småstadsskildring med en underström av spänning i det täta händelseförloppet, och med en personskildring där varje nyans och replik är tagen på kornet.
I centrum står de unga männen Sander och Balder med sin kombinerade cykel- och spritsmugglarverkstad, Riitta, servitris på restaurang von Döbeln och Roger, hennes rikssvenska sambo som har svårt att finna sig tillrätta i de finländska förhållandena och som med katastrofala följder försöker knyta Riitta allt tätare till sig. Med finns också Christoffer Backman, en veterinär som är rädd för djur, hans son Anders, blivande diplomingenjör, samt den alkoholiserade Guss som supit upp ett hemman och nu åker omkring i taxi med följeslagarna Jim och Aaltonen. I skildringen av småstadens sociala spel och människornas sätt att tackla sina liv och problem saknas varken komiska eller tragiska inslag.
Döbelns gränd sattes upp som teaterpjäs på Viirus år 2002. Hösten 2005 uppfördes pjäsen av Juthbacka Teater på Scala i Nykarleby.

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

216

Förlag

Språk