Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Häxringarna

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Häxringarna är berättelsen om en plats där tågen började stanna. Kring den nya stationen växer det upp andra hus: järnvägshotell och affär, verkstad och post. Ett palats försöker se ut som Riddarhuset i Stockholm, de flesta är mer anspråkslösa. I husen bor människor, företagsamma eller svaga, "fina" eller "tarvliga". I centrum står framför allt en av dem – Tora. Född med dåliga odds i livet, uppfostrad i en utfattig knektfamilj, inklämd i ett slitsamt jobb vid en ålder när hon ännu bort få leka och gå i skolan. Men Tora är en stark och levande människa, som kan behålla fotfästet och stiga vidare i det nya samhället runt stationen. Hennes styrka räcker också för andra, vekare människor omkring henne.

”Kanske det märkligaste som hänt svensk litteratur de senaste åren. På kvinnosidan.” Madeleine Kats, Expressen

(Baksidestext/ MånPocket, 1980)

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En dag i början av sjuttiotalet begav sig knektkäringen Sara Sabina Lans till Isakssons handel och gästgiveri för att sälja kummin.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

320

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

270

Förlag

Språk