Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Hawklinemonstret

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Tiden är 1902 och platsen Oregon, USA. Magic Child, en 15-årig indianflicka, vandrar in i fel horhus i sitt sökande efter två män som skall kunna döda det monster som har sin boning i isgrottorna under källaren i Miss Hawklines kalla gula hus. De män han hittar råkar bli Greer och Cameron, skickliga och ansedda yrkesmän i professionen att mot hederlig betalning göra slut på för uppdragsgivaren misshagliga typer - män med den omisskännliga air av auktoritet som skvallrar om att de kan hantera vilken situation som helst med ett minimum av ansträngning och ett maximum av effekt. Beväpnade till tänderna anträder de tillsammans med Magic Child resan till det gula huset och monstret.
De bisarra, fasansfulla, komiska, poetiska, sensuella, vilda möten och begivenheter som sedan drabbar våra oföränderligt orubbliga hjältar måste författaren få beskriva själv. Hans kombination av mystik och konkretism, spänning och kvickhet, poesi och realism ackompanjerar den yttre handlingen med sofistikerade ackord av snabbt varierande klangfärg och djup, ständigt skapande nya sinnesintryck och associationer, Han är cool som en klassisk västern, sanslöst vild som en bröderna Marx-fars, mysteriös som en skräckroman från 1800-talet. Och oavbrutet underhållande.
Richard Brautigan har tidigare skrivit fyra romaner, flera diktsamlingar och en novellsamling. Hawklinemonstret utgör en fin illustration till Harvard Reviews omdöme: "Han är en av de mest begåvade förnyarna av litteraturen och en av Amerikas mest suveränt talangfulla och betydande författare."

(baksidestext)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

188

Språk

Översättare

Undertitel

en skräckroman från Västern

Utgivningstid

Sidantal

158

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk