Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ankomstens gåta

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.
Beskrivning
Den självbiografiska berättelsen Ankomstens gåta är en roman om en författare och hans utveckling och om det komplicerade förhållandet mellan ett främmande land England och en människa.
Handlingen beskriver författarens resa från sitt hemland Trinidad till det avlägsna öriket utanför den europeiska kontinenten. Han slår sig ned i en urgammal jordbruksbygd med Stonehenges hemlighetsfulla kontur inom synhåll. Från sin stuga, tillhörande ett edvardianskt gods i förfall, iakttar han hur den nya tiden bryter upp de naturliga band som tidigare fanns mellan människan och naturen, och hur grymhet, okänslighet och förräderi leder till att den en gång självklara ordningen bryts sönder med tragiska effekter både för människan och hennes miljö.
Trots förändringarna och förgängligheten som omger honom har han efter ett kringflackande liv kommit till ro och försöker skyggt och försiktigt finna den hemkänsla och tillhörighet som måste vara emigrantens mål.

(Månpocket)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
en roman i fem avsnitt
Utgivningstid
Sidantal
341
Språk
Översättare
Första publikation
ja
Språk
Utgivningstid
Sidantal
393
Språk
Översättare