Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Prästen

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Liv, 34 år, kommer till en liten ort i Norge för att arbeta som präst. Hon har rest , eller snarare flytt, dit från Sydtyskland där hon var stipendiat i teologi, efter att hennes väninna Kristiane, en karismatisk dockskådespelare, tagit livet av sig. Liv anklagar sig själv för att hon inte hade förmågan att se hur det var fatt med Kristiane. Kanske hade hon kunnat förhindra hennes självmord.

Liv tycker att prästgården i Öst-Finnmark är för enslig och hyr ut nedervåningen till Nanna, hennes tonårsdotter Maja och sladdbarnet Lillen. Medan Liv brottas med sin skuld ser hon att Maja inte mår bra, men varken Liv eller Nanna kan riktigt nå fram till henne. När Maja närmar sig Liv har hon svårt att ta henne till sig. Återigen ställs Liv inför frågan om vilken skuld man kan ha som människa att se andra, och om det finns förlåtelse och försoning att finna.

Prästen är en mäktig roman som binder samman vardagens mänskliga möten med de stora allmängiltiga frågorna.

(Kabusa)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

188

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

235

Förlag

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Språk