Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Timmarna

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

1990-tal i New York. Clarissa köper blommor till festen hon ska ha för sin sjuke, före detta älskare, Richard, som just har tilldelats ett stort litterärt pris.

Hemmafrun Laura Brown bor i en förort till Los Angeles 1949 och kämpar för att ta hand om sin ende son i ett äktenskap som lämnar en hel del övrigt att önska. En dag smyger hon sig undan för att läsa romanen Mrs Dalloway.

En vacker junidag 1929 sätter sig Virginia Woolf för att börja skriva just den romanen. Hon längtar tillbaka till Bloomsbury, till bruset i London, men hon har lovat sin man att leva ett stilla liv. 1941 tar hon sitt liv.

Dessa kvinnor kämpar alla för att skapa en lycklig tillvaro trots alla krav från vänner, barn och älskare. På ett oväntat sätt vävs deras öden samman på festen för Richard.

en underbar läsupplevelse.
Expressen

en ytterst upplivande läsupplevelse. Om inte den här boken får dig att hoppa upp från soffan med en ny syn på livet och litteraturen bör du kontrollera om du har feber.
USA Today

Timmarna har sålts till 21 länder och belönades med såväl 1999 års skönlitterära Pulitzerpris som PEN/Faulkner Award. Filmkontrakt är redan skrivet.

(Bonnier)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Hon lämnar huset i hast, iförd en kappa som är för varm i det här vädret. Året är 1941. Ett nytt krig har börjat.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

231

Förlag

Språk

Översättare

Namn

Utgivningstid

Sidantal

239

Språk

Översättare

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk