Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Tsarens galejor

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Erik kastar sig ner i blåbärsriset precis när kosackerna dundrar förbi på sina hästar. Han kan bara hoppas att han inte syns från stigen och blir bortrövad till Ryssland. Med hjälp av ett rött bokmärke har Erik tagit sig från nutiden till Stora ofredens tid år 1714. Tsar Peter den stores kosacker plundrar och sprider skräck på landbacken, och på havet försöker den ryska flottan också ta makten. Hinner Erik föra bud om att tsarens skepp är på väg förbi Hangö udd? Och måste han för alltid stanna i 1700-talet, eller kan han ta sig tillbaka till vår tid utan det röda bokmärket? Eriks syster Emma försöker förtvivlat komma på en lösning.

Yvonne Hoffman är bosatt i Vasa och i Lappvik. Hon har skrivit ett flertal barn- och ungdomsböcker. Tsarens galejor är en fristående fortsättning på Det röda bokmärket.

(Fontana Media)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Huvudpersoner

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

978-951-550-725-9
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

135

Språk

Lisätietoja

Fristående fortsättning på Det röda bokmärket.