Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Människoson

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Om människans kamp för frihet i ett samhälle och en värld där ofriheten råder handlar denna roman från Paraguay. I berättelsens nio avsnitt - som sträcker sig från den paraguayanska frigörelsen från Spanien i början av 1800-talet och till Chacokrigets slut 1935 - får läsaren möta en rad människoöden, förbundna med varandra i extremt grymma miljöer: slavarbeten långt inne i urskogen, straffkolonier bortom alla mänsklig gemenskap, kriget i det ohyggligt förtorkade Chacoområdet. Människor som reser sig mot orättvisorna förråds och dödas, dugliga yrkesmän återvänder från kriget utan möjligheter att återanpassa sig till ett normalt civilt liv. I realistiska, skakande, konstnärligt intensiva bilder tar ett stycke modern latinamerikansk historia liv inför våra ögon.

Augusto Roa Bastos lever i landsförvisning som så många andra latinamerikanska författare. Han är en diktare med förmåga till rik coh mångskiftande människogestaltning, och hans prosa har en sensuell påtaglighet och en frisk levande anknytning till folklig berättartradition. "Människoson" har blivit prisbelönt och filmad.

(baksidestext)

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

323

Förlag

Språk

Översättare

Serie

Första publikation

ja

Språk