Hemkomst

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ett nyt prosaverk av Hagar Olsson kan räkna på särskild uppmärksamhet - det är tolv år sedan hon senast framträdde som berättare, då »Kinesisk utflykt» blev en bok att beundra och minnas. Hennes läsare har sedan dess mött henne som dramatiker och som den förtrogna och fängslande utgivaren av »Ediths brev».
I de tre berättelserna i denna bok ger Hagar Olsson åter ett prov på sin fantasikraft och på sin stilkonst, den oförändrat klara, rent flytande, friska. Hon ställer fram en gestalt och ger den ett livsmönster, en människa och ger henne liv, ett liv och ger det färg. Det är människor i skugga eller i tomhet som på ett sätt de inte har kunnat ana får erfara kärlek och samhörighet där de har varit betungade och ensamma - som upplever att få komme hem.
»Hemkomst» är en djupt levande bok och ett självutgivande konstverk - som alla andra böcker av Hagar Olsson hand.

(Baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

tre berättelser

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

218

Förlag

Språk