Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Kapten Grunnstedt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Kapten Alexander Grunnstedt var med i kaukasiska kriget på 1850-talet. På sin ålderdom bodde han i Tulavall. Han var barsk, han ansågs underlig, och folk var rädda för honom. Men den sista heta sommaren han levde, blev han vän med Anna Lina Apelman och hennes bröder. Apelmans var Grunnstedts närmaste grannar, och varje dag klängde barnen över planket för att hälsa på, bli bjudna på te med sylt, och höra hemska och underbara historier. Grunnstedt längtade hela tiden tillbaka till Kaukasus.Anna Lina gjorde sitt bästa att hjälpa honom. Och tack vare henne skedde en märklig förvandling; det förlorade Kaukasus kom helt plötsligt nära. Baksidestext.

Platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Textutdrag

En natt i juni var Bonadea på väg till Grusas hage, för att hälsa på hästarna som gick betandes där. Hon hade en näverkont full av förning åt dem, färska morötter och gammalt bröd.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

123

Språk