Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.

Klockan 5 och klockan ingenting vid havet

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.
Typ
diktsamlingar
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
En het vrede över mänsklig kortsynhet kan sägas prägla Peter Sandelins dikter. Allting hänger ihop - om inte balansen ska ohjälpligt rubbas, måste människan besinna sin samhörighet med allt som lever. Men också de döda tingen är en del av helheten, både metafysiskt och ekologiskt. I den dikt som slutar: "Några sandkorn byter plats", säger diktaren att sandkornen har rört sig "kanske för att havet stiger/kanske bara för att du andas..."
Den här samlingen, som är ett urval av dikter och prosalyrik från perioden 1953-1977, är den första som har givits ut i Sverige. Tom Hedlund presenterar författaren i en efterskrift.
Peter Sandelin är finlandssvensk och född 1930. Han debuterade 1951 med en diktsamling och har sedan dess givit ut åtta diktsamlingar och två prosaböcker i Finland.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
dikter och prosalyrik i urval 1953-1977
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
96
Förlag
Språk
Muu tekijä