Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Den långa flykten

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

En dag vid gullvivstidens slut bryter en flock vildkaniner upp från Sandlefords ängar, hotade av människornas framfart, för att söka sig en ny boplats. Den lille Femman har anat faran, den handlingskraftige Hassel blir ledaren och de får med sig den stöddige Kronan, den poetiske Maskros, den klipske Björnbär och några till.
Okända fiender och farligheter väntar i det grönkulliga engelska landskapet och ställer dem i stora prov. När de efter tusen äventyr kan förverkliga drömmen om ett nytt hem på Watership Down är de inte samma sorglösa och oerfarna varelser som en gång gav sig iväg.

Den långa flykten är en saga för alla, en äventyrsroman av episkt format som gjort Richard Adams världsberömd. Det är en berättelse om plötslig flykt och om kampen för att överleva, om hjältemod och politisk ansvar, om ledarskap och sammanhållning.

(baksidestext, Bonniers 1979)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Textutdrag

Gullvivstiden var slut. I närheten av skogsbrynet, där terrängen blev öppen och sluttade ner mot ett gammalt stängsel och ett björnbärssnårigt dike på andra sidan om det, syntes bara några få vissnande fläckar av blekgult bland skogsbingel och ekrötter. På andra sidan stängslet var fältets övre del full med kaninhål.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

413

Språk

Utgivningstid

Sidantal

532

Förlag

Språk

Översättare

Utgivningstid

Sidantal

416

Förlag

Språk

Lisätietoja

Lukujen motot suom. Panu Pekkanen

Utgivningstid

Sidantal

343

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Bonnier: 2001
Bonnier Pocket: 2018