Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Ett tillfälligt möte

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Den unga Julie Summers har problem med sin bil. Hon är på väg till stamfiket för att träffa sina vänner men måste ta omvägen förbi bilverkstan. Där jobbar Abdu, illegal invandrare från ett fattigt arabiskt land. De börjar umgås och snart växer ett passionerat kärleksförhållande fram dem emellan.

Men Abdu blir utvisad till sitt hemland. Julie följer med och finner sig till hans förvåning tillrätta i byn, med det dagliga arbetet, de torftiga omständigheterna och den främmande religionen; hon, välbärgad, vit men radikal, tycker sig ha kommit ner på jorden och hem. Han däremot strävar efter att komma uppåt, bort, vidare.

Nadine Gordimer utforskar i sin nya stora roman rotlösheten som fenomen, och hon gör det med den unika psykologiska finess, den nyansrikedom och den självständighet i tanke och samhällsanalys som 1991 bidrog till att rendera henne Nobelpriset i litteratur.

(Bonniers)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Språk

Utgivningstid

Sidantal

264

Språk

Översättare