Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Jag såg all möda

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Eftersättbladtext: "Folkhopen på landsvägen tätnade, kvinnorna kom ut i huvuddukar, med händerna instuckna under förklät.
-Har han kommit tillrätta?
-Nej. Nu går vi till skogs å söker.
Det var Jan som talade.
-Det blir inte mörkare nu.
Männen ordnade upp sig i skallgångskedjor, ropade ut i natten för att hålla kontakt med varandra.
Timmarna gick och skallgångsmännens rop ekade i fjärran, avlägsnade sig allt längre över kärr och myrar, men hördes bättre när karlarna åter kom upp på de sandiga kullarna. Dimmorna lättade och månen sände sitt bleka sken mellan de låga tallarnas risiga silhuetter i utkanterna av kärr och mossar."
Försättsbladtext: Jag såg all möda är Erik Andréns debutroman. Den handlar om hans barndomsland, ett österbottniskt bysamhälle som han skildrar med det självupplevdas äkthet och styrka. Erik Andrén har arbetat som timmerman. I ett brev till förlaget skriver han: "Medan jag färdats från det ena grovarbetet till det andra har några korn av det som de sådee fallit på mitt åkdon. Här är de nu."

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

148

Språk

Illustratör