Ta fast malen! ; Fru Blubes hus ; Skyddsrummet

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

pjäser, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Ta fast malen! är en absurdistisk pjäs, en legering av makaber humor och pessimistisk livsfilosofi, som spelar upp kring en minnenas malkista, där en stor svartsjuketragedi visar sig vara det enda som har gett livet mening och innehåll.

I Fru Blubes hus pendlar spelet mellan dröm och verklighet. Två gamla damer är lidelsefullt förälskade i en resetalare, som inte lyckas frälsa dem för att han själv är alltför belastad med skuld. Det är en komedi full av bisarr humor men också av varm ömhet och medkänsla.

Skyddsrummet handlar om ett gammalt par som i en minnenas dödsdans låter sin tillvaro tillsammans framträda i repliker och antydningar. Det absurdistiska inslaget representeras av deras situation i nuet.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

Tre pjäser

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

185

Språk