Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Nådens långa natt

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

När Kronoby kyrkas tak renoverades på 1990-talet hittade arbetarna bland bråtet på kyrkvinden hundra år gamla kungörelser och protokoll om värnlösa barns och fattighjons utackordering till lägstbjudande i socknen. Det var en del av den tidens socialvård.
Inspirerad av fyndet på kyrkvinden har Lolan Björkman skrivit sin nionde bok. Fakta och fiktion vävs här samman till en läsupplevelse med samma berättargrepp som i författarens kritikerrosade "I mörkret skyddad av ljus" från 1998 om inhysingarna på Korpholmens spetälskehospital.

(baksidestext)

Ämnen och teman

Konkreta platser för händelserna

Ämnesord

Originalspråk

Textutdrag

Snart kommer de... snart...
I många nätter har jag legat vaken och försökt jaga bort de hemska bilderna. Mardrömmarna. Jag har försökt knäppa händerna och be som mormor lärde mig. "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är...". Det har inte lyckats.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

En berättelse för åtta röster

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

82

Förlag

Språk