Mondo och andra berättelser

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

J.M.G. Le Clézios nya bok handlar framför allt om barn. De är sinsemellan olika men har också mycket gemensamt. Här finns pojken Mondo som söker nya föräldrar bland de människor han möter; flickan Lullaby som rymmer från skolan för att utforska friheten; David som älskar historien om Sindbad Sjöfararen och drömmer om havet; Lilla Korset som älskar himlen och undrar över "det blå"; pojken Gaspar som finner sina vänner bland herdarna på slätten. Gemensamt för dem är ett hemlighetsfullt samband med naturen omkring dem där de söker svar om sig själva och upplever märkliga möten och upptäckter som förändrar dem.
J.M.G. Le Clézio, född 1940 i Nice, har sedan den uppmärksammade debuten med romanen "Rapport om Adam" etablerat sig som en av de franska författarna.

(baksidestext)

Personer, aktörer

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Språk

Utgivningstid

Sidantal

270

Förlag

Språk

Översättare