Om jag var präst och andra historier

Typ

kåserier, samlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Bengt Ahlfors historier handlar om allt mellan himmel och jord. En del är korta, snärtiga och roliga. I dem berättar han kanske om att äta frukost i Moskva, vara naken i Los Angeles, om sitt förhållande till cykling, rökning, frivola fantasier ... I en del av de längre bjuder han in oss bakom kulisserna på teatern, och berättar om hur samarbetet kan gestalta sig mellan regissör och skådespelare. Ahlfors har bedrivit växelbruk mellan skrivande och teaterregi alltsedan 1960-talet och i boken finns en mängd intressanta teaterminnen.

Under hela sin karriär har Bengt Ahlfors också engagerat sig i många andra ämnen. Han argumenterar för ett rättvist, tolerant och mångkulturellt samhälle där det inte är förbjudet med vare sig humor eller förnuftiga tankar. I bokens avslutande text, Långbordet, tänker han sig ett långbord dukat ute en sommardag. Om bordet är hundra meter långt sitter du i ena ändan, i den andra en neanderthalare och alla kan utan svårighet prata med sin bordsgranne. Längre än så är inte människans historia på jorden. Så varför inte njuta av livet så länge festen varar?

(Schildts)

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

285

Förlag

Språk