Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I stormens spår

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

Anni Blomqvist skriver om saknad, sorg och ljus livsvilja. Det är en bok om att blicka tillbaka och gå framåt, inte glömma det som varit men föra det vidare i varje dags enkla gärning.

I Stormens spår

När berättelsen börjar består familjen Blomqvist ännu av far, mor och två unga söner. Det är en sällsynt lycklig och samspelt familj. Som fiskarhustru har Anni fått vänja sig vid att se mannen och pojkarna fara ut till havs på långa fiskefärder. Varje gång har hon känt samma lättnad och glädje när båten lagt till vid hemstrandens brygga.
Men så en dag har det skett som hon alltid fruktat: hon måste inse att de inte kommer att återvända. Mannen och den yngre av sönerna har förlist i en storm på Ålands hav.
Vid varje steg hon tar, i allt hon gör blir hon påmind om de två som är borta. Hon flyr inte minnena, hon tar emot dem och låter dem berika sin saknad. I återblickarna på förlovningstiden och äktenskapet med Valter får berättelsen en varm och vacker ton. Boken bär alltigenom det upplevdas prägel.
Till intrycket av äkthet bidrar också utdragen ur Valter dagbok från den tid han seglade i djupsjöfart på »Passat».

(baksidestext, 1966)

Ämnen och teman

Personer, aktörer

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Exakt tidpunkt

Ämnesord

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

176

Språk

Utgivningstid

Sidantal

192

Förlag

Språk