Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

I kamp med havet

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Pärmbild
Pärmbild
Olika pärmbilder visas stora om du pekar eller klickar på den lilla bilden.

Beskrivning

I fjolårsboken Maja berättar Anni Blomqvist om hur Maja och hennes man Janne kommer tillbaka till utskärshemmet på Stormskäret efter Krimkrigets engelska flotthärjningar i den åländska arkipelagen. Det är en tid av ytterlig lycka i torftiga förhållanden, men också med inslag av tung sorg: ett av deras barn drunknar och deras stuga brinner ner på själva julnatten.

Majas och Jannes enkla tillförsikt och ljusa livstro bär dem över olyckorna. Årets bok, I kamp med havet, skildrar hur de efter en vinters väntan i Majas föräldrahem återvänder till Stormskärets bistra verklighet och börjar bygga upp vad den röda hanen raserat. Maja får sin erfarenhet av havets närhet och farlighet fördjupad, när hon tillsammans med Janne kämpar sig igenom en mörk åsknatt på ett stormigt hav, ett kapitel som i sin verkningsfulla realism bildar en höjdpunkt i boken.

(från baksidestexten)

Huvudpersoner

Platser för händelserna

Konkreta platser för händelserna

Originalspråk

Filmer

The following links will take you away from this site.

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Utgivningstid

Sidantal

165

Förlag

Språk

Översättare

Lisätietoja

Ilm. myös isotekstisenä (Tammi 1992) ja kokoelmassa Hyvästi Myrskyluoto (Gummerus 2006 sis. teokset Meren voimia vastaan ja Hyvästi Myrskyluoto.)

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

173

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket

Utgivningstid

Språk

Ingår i samlingsverket