Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Alla mina söner

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

1976 begav sig Christer Kihlman till Argentina på jakt efter det förflutna, eftersom han "var trött på det närvarande, trött på den mänskliga dårskapen i det närvarande. Men i Argentina var det förflutna mer avlägset än någonsin och någonstans i Europa." Av det ursprungligen planerade litterära arbetet blir ingenting.
I stället träffar han Juan.
Under svåra våndor och djupt samförstånd växer en allt starkare och djupare relation fram mellan det omaka paret: den finlandssvenske borgerlige socialisten och gatpojken från Buenos Aires.
Christer Kihlman skildrar både människor och kulturer då han beskriver sin känsla av tillhörighet i Argentina och de ofantliga svårigheterna att få Juan och hans hustru Lilita att finna sig tillrätta i Finland och Stockholm.
Det finns mycket av den värme, öppenhet och frihet från fördomar, som är Christer Kihlmans kännemärken, i hans skildring av hur det över alla språk-, kultur- och klassgränser uppstod en vänskap, ett far-sonförhållande och en kärlek, för att inte säga en passion.

(baksidestext)

Konkreta platser för händelserna

Tidpunkt för händelserna

Originalspråk

Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

283

Språk

Utgivningstid

Förlag

Språk

Översättare