Drömmar

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

novellsamlingar

Upphovsman

Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

Hagar Olssons nya berättelser är en gåva till många läsare. De handlar om så mycket - från en tonårings öppenhet och förväntan till en åldrad kvinnas inåtvända slutenhet, från ljusa, lätta drömmar till tragiska minnen, från leende allvar till groteskt skämt.
Över dem alla vilar som en alldeles säregen atmosfär och stämning den fantasikraft som utmärker allt det bästa av Hagar Olssons hand. Dessa noveller är skrivna av en diktare som framför allt vill berätta, som vill forma ett skeende, en händelse, en rörelse i en människosjäl så att man följer dem med spänd uppmärksamhet och med den förståelse som kommer av att hundra små detaljer är välförtrogna.
Men helheterna är nya, oväntade. »Drömmar» gör skäl för titeln. Det är berättelser med drömmens tydlighet men också med drömmens hemlighetsfulla innehåll, skapade av en levande fantasi och återgivna av konstnär som har uttrycksmedlen helt i sin hand.

(baksidestext)
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

222

Språk