Hallonskogen

Samtida recension
Läs en samtida recension ur Resonerande bokkatalogen. Obs! Recensionerna kan innehålla spoilers, dvs. information som avslöjar intrigen.

Typ

novellsamlingar
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.

Beskrivning

"---Min roll tillsvidare har inte varit vetenskaparens utan den positivt och sympatiskt inställde betraktarens som velat presentera en säregen människa på hans egna, bästa villkor. Jag har genomgående betraktat J.P. som en sjuk själ och har glatt mig - och som jag hoppats andra - med rapporter från sjuklägret om varje glimt av tillfrisknande som skönjts i denna splittrade ande. Min ledstjärna i arbetet har varit varje blick av djupt pejlande människovetande i dessa bittra ögon, denna barnsliga strålglans och sublima fjärrsyn som drabbar en med en uppenbarelses chockverkan." Ur förordet av utgivaren Valdemar Nyman
Innehåll: Hallonskogen ; Vårnattens gråt ; Gamla kläder blir nya

Ämnen och teman

Platser för händelserna

Originalspråk

Textutdrag

Stora gamla spisen med vidöppna eldstaden var det allra bästa i hela hemmet du visste. Ja det var som om spisen varit hemmet eller åtminstone hemmets själ.
---
När du var liten var kvällsmörkret rysligt elakt. Det var alldeles fullt med liv. Tomtar och troll och allahanda otyg. Och du satt i byn och dröjde emedan du fruktade storligen att springa hem genom mörkret.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

134

Förlag

Språk

Muu tekijä