Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Lika delar liv och luft

Typ
romaner
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Mira har jobbat hårt. Hon är smal, smalare än någonsin förut, hon har rätt kläder, rätt vigselring, hon har Aarnios Puppy i hallen och sju meter takhöjd i vardagsrummet. Men bakom den välpolerade fasaden döljer sig en osäker kvinna med ett förflutet som inte gör sig speciellt bra i inredningstidningarnas hemma hos-reportage. När Mira blir gravid kollapsar hennes omsorgsfullt konstruerade luftslott, och hon blir tvungen att återvända till barndomens och uppväxtens österbottniska lilla samhälle för att göra upp med både sig själv och andra. Vem är hon, och vem vill hon egentligen vara?
Sara Jungerstens nya bok handlar om ett möte mellan landsbygd och stad, men också om att önska ett barn, att förlora ett barn, att välja bort ett barn och att vänta ett barn. Det är en roman om att värdera och omvärdera, om att göra sig av med det gamla för att röja plats för det nya. På samma lediga prosa som i den kritikerrosade debuten Wannabe visar Sara Jungersten att man aldrig kan fly från den man är.
Lika delar liv och luft fick hederspris i Söderströms intrigromantävling 2012.

(Schildts & Söderströms)
Ämnen och teman
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
244
Språk