Letar du efter något att läsa? Hitta intressanta författare, böcker och nya läsupplevelser på Boksampo.fi.
Bokens titel. Om boken utkommit under olika titlar, visas här den första titeln.

Under den evigt blå himlen

Typ
romaner
Upphovsman
Klicka här om du vill veta mer om författaren och om författarens övriga verk.
Beskrivning
Under den evigt blå himlen är en mäktig roman om orubblig lojalitet, vänskap och kärlek. Den utspelar sig på den vidsträckta stäpp som har det bistraste klimatet i världen; fruset som Sibirien om vintern, ökendallrande varmt om sommaren. Här bor mongolerna. Deras sägner berättar att de i 23 generationer har legat i krig med grannfolken, att det aldrig varit fred. In i denna värld föds Temudjin. Hans far har mot alla odds skapat en varaktig fred, men när Temudjin är 13 år rasar allt. Precis allt.
Han ser att det endast finns en väg för stäppens folk att överleva. Folken måste enas under en härskare. Någon måste bli vald till Khan. Så börjar hans väg för att bli utropad till den mest fruktade härskaren genom tiderna: Djingis Khan.
(Baksidestext)
Personer, aktörer
Huvudpersoner
Konkreta platser för händelserna
Exakt tidpunkt
Originalspråk
Textutdrag
Jag Satja, Kutjars och hans hustrus Hules son, är det som skriver detta. Jag har gått i sorgetåget från det sista kriget. Den store Khanen är död.
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.
utgivningar
Undertitel
En roman om Djingis Khan
Första boken om hur Temudjin blev utvald till Djingis Khan
Första publikation
ja
Utgivningstid
Sidantal
384
Språk