Mellanslag

Typ

kåserier, samlingar

Beskrivning

120 kåserier till tidningens 80-årsjubileum och julen 1978
Baksidestext:
120 kåserier - en jubileumshälsning

Att bläddra i en kåserisamling är som att besöka ett spegelgalleri på tivoli. Man kan aldrig lita på perspektivet: somt är groteskt förvridet, somt är starkt förskönat, men i allt - mitt i skrattet och allvaret - finns en varm mänsklig underton.

Precis som i det verkliga livet.

Ett kåseri berättar mycket om kåsören. Många kåserier berättar om en redaktions relationer till sina läsare. Vi på JT vill gärna tro att vi - också genom kåserier - har en god och nära kontakt med läsarna. Med dig.

Vi tycker att du skall läsa Mellanslag. Kåserisamlingen vars innehåll väcker minnen och lockar till leenden, kanske till högljudda skratt.

En julbok som varar intill påska, minst.

Varsågod!
Uppgifter om originalutgåvan av verket samt den första översatta utgåvan på svenska och/eller finska. Här visas också uppgifter om eventuella nyöversättningar och ibland även uppgifter om översättningar till andra språk än finska och svenska.

utgivningar

Undertitel

kåserier i Jakobstads tidning

Första publikation

ja

Utgivningstid

Sidantal

175

Språk

Lisätietoja

Kåsörer: Haglund, Lars; Hartell, Hans; Höglund, Ole; Jakobsson, Ole; Kronholm, Jan; Lerbacka, Anders; Luoma, Inger; Nylander, Fjalar; Sandelin, Kaj; Snellman, Alf; Sundström, Bo; Svanbäck, Lennart; Widjeskog, Bertel