Mina husdjur

Veckans boktips handlar om en massa djur som bor i ett stort hus. Det kryllar av djur i huset! Berättaren går igenom rum för rum, börjar i tamburen, fortsätter ut i köket och badrummet. Man får även bekanta sig med lekrummet, verkstaden, vardagsrummet och gymnastiksalen. Också musikrummet, tvättrummet, biblioteket och sovrummet finns med. Alla rum har ett uppslag i boken, dvs. två sidor. 

Läsaren får veta vilka slags djur som finns i de olika rummen. I tamburen t.ex. låter det så här: "Uppe på mösshyllan / bor mina möss / I mössens mössor / bor mina löss"

Det låter ju inte roligt med en massa löss i mössan, men även lössen får bo i det stora huset. I lekrummet leker många djur, bl.a. de här: "Rockan leker med dockan / Reptilen leker med bilen / Albatrossarna bygger med klossarna / En papegoja bygger en koja"

Det är en rolig bok skriven av Nils Andersson. Nils Andersson har tidigare skrivit Tidsmaskinen och Pappor ska va tjocka, båda de böckerna är på rim eller i diktform. Mina husdjur har illustrerats av Erik Svetoft. Det kryllar av detaljer i boken. Varje gång man läser den eller tittar på bilderna ser man säkert nya små detaljer som man inte upptäckt förr. Mina husdjur är en bilderbok som rekommenderas för 3-6 år, men jag tror att även nybörjarläsare tycker det är roligt att läsa boken. Boken har 24 sidor, där varje rum har ett uppslag. Jag har läst boken som e-bok.