På prao

Sidospårets Tips
7.5.2024

Information om verket: På prao

Fler tips

Bokserien På prao av Anna Hansson är rolig och lättläst, för nybörjarläsare i åldern 6-9 år. Nu har det kommit ut 24 böcker i serien. Serien följer klass 2B som ska ut på prao. De får träffa många olika yrkesmänniskor och prova på olika jobb. Ett barn och en arbetsplats per bok.

Här finns bl.a. Mimmi som får åka med sopbilen, Loke som ska lära sig vad de gör på ett hunddagis, och Melker som är hos frisören. Malva får prova på att jobba i bokbussen, medan Sally är i bageriet. Max får lära sig vara bonde och Josef hjälper till på förskolan. Hur jobbar en journalist? Det ska Omar ta reda på. Bella får träffa en författare. Med hjälp av böckerna lär man sig nya ord från yrkesvärlden och längst bak i böckerna får man t.ex. para ihop bilder med ord. 

Böckerna har ca 30 sidor och läsbarhetsindex (lix) varierar mellan ungefär 15 och 19.

Anna Hansson har skrivit massor av böcker, bl.a. om Monsterhotellet, serien Tre hästar (om två hästar och en get), Familjen Skurk som kommer till jorden från en annan planet. Tillsammans med Jennie Elverstig har hon skrivit böcker om jakt och fiske, samt bilderböcker om hästarna Drutten och Plutten. Hon har även skrivit andra faktaböcker. 

Här finns en bokhylla med alla titlar som kommit ut hittills:

På prao (Anna Hansson)