Djuren flyttar in

Syskonen Levi och Lo har fått nya grannar. Men det är något konstigt med den nya grannen. Han har en hund som heter Rizzla och en papegoja som kan prata. De måste undersöka närmare vem den nya är.

På en cykel finns det en kärra där det står Tiger. Har grannen en tiger också? De följer efter grannen som går med sin papegoja på axeln och två nappflaskor med mjölk i händerna. Ska han mata en tigerunge med mjölk?

Men det visar sig att det är mannen som heter Tiger, närmare bestämt Tiger Andersson. Tiger tar hand om ensamma och skadade djur, bl.a. lammungar och en hackspett med bruten vinge. Levi och Lo vill hjälpa till och bli Tigers assister, som de säger. De menar assistenter. Levi och Lo har alltid drömt om att få ett husdjur. Men ska Tiger verkligen gå med på det? Man måste kunna sköta djuren på rätt sätt och vara lugn. 

Lin Hallberg har skrivit texten och Karin Åström Bengtsson har illustrerat. Boken ingår i en serie av Bonnier Carlsson som heter Lätt att läsa. Den är rolig och har fina, färggranna bilder. Det finns flera böcker om Tiger Andersson. Lin Hallberg har skrivit ett stort antal böcker för barn och ungdomar. De mest kända böckerna är kanske den stora serien om Sigge, en vit shetlandshäst. I bokhyllan här under kan ni se en liten del av Hallbergs böcker, bl.a. de som ingår i serien om Tiger Andersson.

Lin Hallberg bokhylla