Boksampos Kirjakalenteri blir kalender för litteraturevenemang

Aktuellt
17.5.2018

Från redaktionen: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Kirjakalenteri, den finskspråkiga bokkalendern i Boksampo som visar Yles litteraturprogram kommer att ändras till en kalender med litteraturevenemang som ordnas på olika håll i Finland. Ändringen görs under veckan som börjar den 21.5.2018. Vi gör nu också en svenskspråkig version av kalendern, som kommer att synas i Boksampo. I den svenskspråkiga versionen är själva kalendern svenskspråkig och de litteraturevenemang med svenska som huvudspråk syns på svenska, medan övriga evenemang syns på finska.

 

Om ni i ert bibliotek har gränssnittskomponenten (widgeten) för Kirjakalenteri  på bibliotekets webbsidor och vill att den nya finskspråkiga versionen av litteraturkalendern ska synas på sidorna behöver ni inte göra några ändringar - Kirjakalenteri uppdateras i gränssnittskomponenten automatiskt till den nya kalendern. För den svenskspråkiga versionen av litteraturkalendern görs en egen gränssnittskomponent som kommer att finnas i Biblioteken.fi:s materialbank. Den får ni gärna använda er av t.ex. på bibliotekens svenskspråkiga litteratursidor.

 

Om ni ordnar ett litteraturevenemang som riktar sig till en stor publik och vill ha nationell uppmärksamhet för det kan ni anmäla evenemanget till Boksampo, men vänta på närmare anvisningar innan ni anmäler det. Vi informerar om hur man anmäler litteraturevenemang i samband med att den nya kalendern publiceras.

 

Mer information om ändringen fås av Kirjasampos redaktör Tuomas Aitonurmi:tuomas.aitonurmi (at) kirjastot.fi, 040-5471431