Skugg-Runebergsomröstning – vilken är din favorit bland kandidaterna till Runebergspriset?

Aktuellt
26.1.2024

Från redaktionen: Kirjailija | Teema | Teos | Täky

Den lekfulla Skugg-Runebergsomröstningen ordnas igen. Avsikten är att hitta publikens favorit bland de kandidater som är uppställda för Runebergspriset.

Följande tio verk, som har valts ut av en professionell jury – författaren Sami Hilvo, litteraturredaktören och kritikern Outi Hytönen och litteraturvetaren och kritikern Freja Rudels – är med på slutrakan till Runebergspriset: Eva-Stina Byggmästar: Vill du kyssa en rebell?, Antti Hurskainen: Suntio, Anu Kaaja: Rusetti, Sirpa Kähkönen: 36 uurnaa, Miira Luhtavaara: Tuhkaksi tekemisen taika, Katja Meriluoto: Mehiläisen paino, Peter Mickwitz: Misslyckad i en uggla, Sofia Parland: Skrivet på revbenen, Harry Salmenniemi: Varjotajunta och Hanna Weselius: Nimetön – Nanette Kottaraisen muotokuva.

Vilken är din egen favorit? Ge din röst på adressen: https://www.uusimaa.fi/paikalliset/6402752,
du har tid att rösta t.o.m. den 31 januari 2024. Vinnaren i Skugg-Runebergstävlingen offentliggörs på Runebergsdagen den 5 februari.

Bland dem som deltagit i omröstningen lottar vi ut bokpriser som donerats av tidningen Uusimaa, Borgå stadsbibliotek och Suomalainen kirjakauppa. Borgå stadsbibliotek belönar den som vunnit publikomröstningen med ett pris med Borgåmotiv.